Cine suntem

   Fundaţia Pro Vita Medica este o organizaţie nonguvernamentală, independentă, care promovează respectul faţă de viaţă chiar din momentul concepţiei. Avem ferma convingere că fiecare persoană, născută şi nenăscută, are dreptul la viaţă, demnitate şi compasiune, iar aceasta ne motivează să ajutăm femeile care se confruntă cu o sarcină nedorită, în speranţa că vor reuşi să depăşească momentul de criză şi vor păstra sarcina. Femeia gravidă trebuie informată asupra noii vieţi ce a început în trupul ei, a dezvoltării intrauterine a embrionului şi fătului, a rolului de viitoare mamă, precum şi a complicaţiilor ce pot apare în urma avortului. Ea are acest drept la informare, astfel încât decizia pe care o ia să fie în cunoştinţă de cauză.

   Cel mai important aspect al consilierii femeilor cu sarcină nedorită este să le arătăm compasiune, dragoste şi acceptare, indiferent de starea lor civilă, vârstă, naţionalitate, stare materială sau convingeri religioase.    De asemenea, ajutăm în mod concret femeia gravidă aflată în dificultate, oferindu-i sprijin emoţional, medical, educaţional şi material.

   Viaţa fiecărui copil are valoare, indiferent de vârsta mamei, de starea ei civilă, de mediul din care ea provine, de starea ei materială, de al câtălea copil este în familie (că este primul sau are fraţi mai mari).