Câteva cazuri de femei care au renunţat la avort

   Am întâlnit-o pe Emy în spital în timp ce aştepta să i se facă un avort. Era văduvă şi mai avea o fetiţă de nouă ani. Acum avea un nou prieten, erau fericiţi împreună, însă nu voiau încă să aibă un copil.emeshe Aşa că au hotărât de comun acord că nu este cazul să îşi complice viaţa şi să elimine "problema care le ameninţa relaţia".

   În timp ce discutam, ei s-au arătat speriaţi de gândul de a avea un copil. Totuşi, fiind deschişi către discuţii, li s-a explicat care sunt riscurile avortului, în primul rând de ordin emoţional. Ea ştia aceste lucruri din trecut. Apoi i-am prezentat programul nostru de ajutor social pentru femeile aflate în evidenţa noastră, le-am dat o broşură şi i-am încurajat să se mai gândească la decizia lor. Au plecat acasă, nehotărâţi.

   După câteva zile, el a venit la spital şi ne-a spus că se hotărâseră să păstreze sarcina. Această decizie le-a adus mai multă pace decât credeau că le va aduce avortul. În imagine îl puteţi vedea pe fiul lor, David, de care acum sunt foarte mândri. Ei au participat şi la cursurile noastre pentru tineri părinţi, la care au fost foarte activi.

înapoi - următoarea poveste